fbpx

Wervingstips voor makelaars

5 wervingstips voor makelaars om online nieuwe klanten te werven

Wervingstip 1: Zorg dat je beter vindbaar bent op Google op de juiste zoektermen

Oftewel SEO schrijven. Search Engine Optimalisation. Vind uit waar jouw (potentiële) klanten op zoeken als ze op zoek zijn naar een makelaar.

Mensen zoeken bijvoorbeeld op:

Wat doet een makelaar eigenlijk? Wat kost een makelaar? Hoe kies je een goede makelaar?

Je wilt in principe antwoord geven op de vragen die het publiek stelt. Als je weet waar zij naar zoeken, weet je welke woorden je moet gebruiken in de teksten op je website. Bij het gebruik van de juiste woorden, verbeter je de vindbaarheid van jouw website op Google en trek je dus meer klanten naar jouw site.

Wervingstip tip 2: Schrijf blogs

Blogs lenen zich perfect om je expertise te laten zien. Dit kan over van alles gaan. De blogs kunnen gaan over de omgeving waarin je werkt, zodat je laat zien dat je betrokken bent bij de omgeving en weet wat er speelt. Maar, de blogs kunnen ook zijn in de vorm van het geven van gratis tips. Je wilt waardevolle content maken voor jouw klanten, content waar ze iets aan hebben. Gratis tips zijn altijd welkom. 

Als je hen jouw kennis laat zien, zullen ze ervan overtuigd raken dat jij degene bent die zij nodig hebben. Vergeet hierbij niet te vertellen hoe jij in het bijzonder dingen aanpakt en waarom jij hun makelaar zou moeten worden, want dat is natuurlijk uiteindelijk het doel.

Wervingstip tip 3: Vraag klanten om een review te schrijven

Nieuwe klanten willen weten wat eerdere klanten van jou en de dienst vonden. Positieve reviews zorgen voor vertrouwen. Vraag voormalige klanten dus om een review te schrijven die je vervolgens weer kunt delen op social media en je website. Je kunt klanten ook vragen om reviews op Google achter te laten. Je kunt zelf ook weer reageren op de review die zij schrijven. Zo kan je laten zien dat je hun mening op prijs stelt.

Expert tip: vraag het altijd minstens twee keer, mensen hebben het druk de tweede keer lukt het meestal wel

Wervingstip tip 4: Plaats ads op social media en Google

Je kan zowel op social media als op Google advertenties plaatsen om je beter zichtbaar te maken bij nieuwe klanten. Je kunt bijvoorbeeld op Facebook een advertentie plaatsen. Hierbij gaat het om relevante doelgroepen. Met een ad op Facebook vergroot je je naamsbekendheid en genereer je meer clicks naar je website. Daarnaast kun je door middel van bepaalde zoektermen, net als bij SEO schrijven, ook een ad op Google plaatsen. Hiermee richt je je op mensen die echt specifiek op zoek zijn naar jou. 

wervingstips voor makelaars

Expert tip: Zorg ook voor interactie. Een leuk voorbeeld hiervan is het publiek vragen naar: Wat is het duurste huis van Amstelveen? Wat zou dit huis waard zijn? Hier reageren mensen op wat zorgt voor interactie tussen hen en jouw ad.

Wervingstip tip 5: Vergeet geen call to action knop te maken

Als potentiële klanten eenmaal op jouw website, social media kanaal of ad terecht komen, vergeet dan niet om een call to action knop te maken. Hierdoor kunnen ze makkelijk en snel contact met je opnemen.

En vergeet niet om op ELKE pagina een stukje over jezelf te plaatsen om een binding te starten.

De reden dat jij De Relatiemarketeers zou moeten vragen om nieuwe klanten te werven

Wij denken mee over de creatieve inhoud en visualisatie van jouw blogs, social media posts en advertenties.

Daarnaast kunnen we je ook helpen bij het schrijven van blogs en artikelen met de juiste zoektermen zodat je goed vindbaar wordt in Google. We hebben kennis van de laatste moderne online technieken, zoals Facebook retargeting. Maar álles begint en eindigt met leuke, creatieve content.

Portfolio voor makelaars

Wil jij NOG MEER wervingstips voor makelaars en daarmee de meest succesvolle makelaar worden?

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen
Share on whatsapp
Delen
Scroll naar top